Scopul acestei pagini         Convenţia CEE-ONU privind accesul la informaţie, participarea publică la luarea deciziilor şi accesul la justiţie în probleme de mediu (denumită în continuare „Convenţia de la Aarhus”), semnată de Comunitatea Europeană la 24 iunie 1998, recunoaşte că accesul sporit al publicului la informaţii despre mediu şi diseminarea respectivelor informaţii contribuie la o mai mare conştientizare faţă de mediu, un schimb liber de opinii, o participare mai eficientă a publicului la adoptarea deciziilor privind mediul şi, în cele din urmă, la un mediu mai bun. Acesta a intrat în vigoare în Octombrie 2001.
         Prevederile Art.5, paragraful 9 din Convenţia de la Aarhus au fost dezvoltate prin textul Protocolului PRTR care defineşte clar instrumentul de implementare al acestui articol. Astfel toate statele şi Uniunea Europeană care au ratificat acest document au obligativitatea de a înfiinţa registre PRTR. Mai mult Protocolul cere participarea publicului în dezvoltarea şi modificarea acestor registre.
         La nivel european, participarea publicului este definită prin textul Art.12 al Regulamentului E-PRTR. Astfel publicul trebuie să aibă posibilitatea să transmită comentarii, informaţii, analize sau opinii relevante, într-un timp rezonabil privind dezvoltarea şi modificarea Registrului E-PRTR la nivel european.
         Ca o consecinţă directă, această pagină vă oferă dumneavoastră, publicului vizitator, posibilitatea de a participa prin opiniile, sugestiile transmise la dezvoltarea sau modificarea registrului naţional E-PRTR

Pentru a ne trimite opinia dumneavoastra este necesar sa completati toate campurile marcate cu (*)

Adresa E-Mail: (*)
Nume: (*)
Prenume: (*)
Adresa:
Localitate:
Cod postal:
Judet:
Telefon:
Opinia dvs.: (*)